top of page

Een nieuwbouwwoning? In 6 stappen maak jij het persoonlijk en knus!

Als je langs een rijtje woningen loopt zie je vrijwel overal dezelfde indeling. Dit geldt eigenlijk niet alleen voor nieuwbouwwoningen! Alleen bij nieuwbouwwoningen valt vaak sneller op dat veel interieurs hetzelfde zijn. Veel mensen uit dezelfde leeftijdscategorie, met dezelfde inspiratiebronnen, hetzelfde budget en vooral woonwensen. Maar hoe maak je het nu persoonlijk en knus? Hier volgen 6 tips!


1. Kies voor een kleurenschema dat bij jou past:

Witte muren strak en rustig? Dacht het niet! Het oogt kil en niet af. Alleen al door een wand in een neutrale ‘zand’ kleur te schilderen geef je veel meer diepte en warmte. Maar durf ook met kleur aan de slag te gaan. Wees niet bang. In dit geval kun je het vaak maar beter gewoon doen en eventueel nog een keer overdoen dan afwachten en tegen witte muren aan blijven kijken.

2. Personaliseer de ruimte met decoratieve elementen:

Hang kunstwerken en foto's op die iets voor jou betekenen. Zet planten neer en voeg andere decoratieve elementen toe, zoals kussens, vloerkleden en verlichting, om de ruimte gezelliger te maken. En werk in dit alles groots! Een groot kleed, een grote fotolijst; alles groot.


3. Voeg texturen en stoffen toe:

Gebruik verschillende texturen en stoffen om de ruimte te verrijken en gezellig te maken. De verschillende texturen maken een ruimte levendig. Voeg bijvoorbeeld een plaid toe aan de bank, leg een vloerkleed neer of hang dikke volume volle gordijnen op. Of wat dacht je van een behang op de muur. Hoe subtiel het printje ook is, dit brengt een muur meteen tot leven.


4. Maak gebruik van verlichting:

Verlichting kan een grote impact hebben op de sfeer in een ruimte. Kies voor verschillende soorten verlichting, zoals plafondverlichting, tafellampen en staande lampen om verschillende sferen te creëren. Dus ga niet alleen voor functioneel, zie armaturen ook als decoratie.


5. Kies voor meubels die comfortabel zijn:

Zorg ervoor dat de meubels die je kiest comfortabel zijn en bijdragen aan een gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een zachte bank of een comfortabele fauteuil waarin je lekker kunt ontspannen.


6. Hou ruimte voor latere invulling:

Je kunt je interieur tot in de puntjes afstylen, maar zo is er geen ruimte voor toevoegingen op een later moment. Een beetje houvast is fijn, maar sla er niet in door. Dit laatste staat centraal bij mijn interieuradviezen.


Kun je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan snel de verschillende interieuradvies pakketen. Ik help je graag verder. We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Zo bespreken we jullie wensen en kijken we of er een klik is (ook belangrijk vind ik!).bottom of page