top of page

Waarom is een opgeruimd huis belangrijk om te kunnen ontspannen?

Tja, het klinkt eigenlijk heel logisch. Een opgeruimd huis kan bijdragen aan ontspanning, omdat het een gevoel van orde en controle creëert. Dit zorgt er weer voor dat het stress en angst kan verminderen. We zetten wat voordelen van een opgeruimd huis op een rijtje.


Vermindert visuele afleiding:

Wanneer er minder rommel en spullen rondslingeren is er minder visuele afleiding. Dit kan het gemakkelijker maken om te ontspannen en tot rust te komen. Denk je maar eens in dat je lekker op de bank ploft en tv wilt kijken, maar in hetzelfde zichtveld zie je in de verte op het aanrecht nog een stapel vaat staan, drie pakketjes die nog retour moeten en lege enveloppen op de salontafel. Dit oogt niet alleen onrustig het brengt ook daadwerkelijk onrust in je hoofd. Dit zijn voorbeelden met losse spullen, maar hetzelfde geldt voor accessoires, kleine meubels en decoratie.


Creëert een gevoel van orde:

Een opgeruimd huis kan een gevoel van orde en structuur creëren, wat kan helpen om een gevoel van controle te krijgen. Wanneer je je meer georganiseerd voelt, kan dit je gemoedstoestand en gevoel van welzijn verbeteren. Voor wie wel wat meer orde / samenhang kan gebruiken in zijn interieur kan Sannsign om hulp vragen. Een doordacht interieur doet zoveel voor het oog en voor een rustgevend gevoel. Bekijk de interieuradvies pakketten eens!


Vermindert stress:

Een opgeruimd huis kan ook helpen om stress te verminderen, omdat het ervoor kan zorgen dat je je minder overweldigd voelt door je omgeving. Wanneer je minder stress ervaart, kan dit je lichaam helpen om te ontspannen en tot rust te komen.


Bevordert een gezonde levensstijl:

Een opgeruimd huis kan ook bijdragen aan een gezonde levensstijl, omdat het gemakkelijker kan zijn om gezonde keuzes te maken in een opgeruimde omgeving. Bijvoorbeeld, als je keuken georganiseerd is, kan het gemakkelijker zijn om gezonde maaltijden te bereiden. Misschien zit het tussen je oren, maar als het werkt werkt het, toch?!


Al met al kan een opgeruimd huis bijdragen aan het verminderen van stress, het creëren van een gevoel van orde en structuur en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Dit kan helpen om te ontspannen en tot rust te komen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan uw algehele welzijn en gezondheid. Alles begint natuurlijk bij een goed basisinterieur. Kun je daar hulp bij gebruiken? Bekijk de verschillende interieuradvies pakketten!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page