top of page

In 6 stappen een warm en knus interieur voor de winter


1. Kleur op de muur

Van een spierwit interieur krijgt niemand het warm. Felle en kille kleuren dragen natuurlijk ook niet bij aan een knusse sfeer. Maar aan welke kleuren moet je dan wel denken? Ik heb een paar kleur samenstellingen gemaakt zodat je hier een beter beeld bij krijgt. Ik heb een tweetal voor en na beelden gemaakt zodat je kunt zien wat het effect is van aankleding en kleur op de muur.2. Ga voor een groot vloerkleed

Een groot en zacht vloerkleed ziet er niet alleen gezellig en huiselijk uit; het zorgt ook nog eens voor warmte. Althans, je voeten zullen minder koud zijn. Een vloer is namelijk altijd koud (behalve bij vloerverwarming). Hier een paar vloerkleden die lekker zacht zijn en bijdragen aan een gezellig sfeertje. Oh, en ook nog eens betaalbaar. Niet geheel onbelangrijk in deze tijd. Voor meer info klik je op je favoriete vloerkleed.3. Gebruik verschillende soorten materialen en texturen

Veel mensen denken eenheid en rust te creëren door verschillende meubelstukken van hetzelfde materiaal te kopen. Ja, een leren bank en leren eetkamerstoelen en een leren fauteuil zijn mooi op zichzelf, maar dus niet samen. Of alles van hetzelfde hout, een hele meubelserie bij elkaar. Het maakt het onpersoonlijk en inspiratieloos. Durf te combineren! Een corduroy bank met een bouclé fauteuil of een combinatie van leren en stoffen eetkamerstoelen gaan prima samen. Een stoffen bank ligt een stuk warmer dan een leren. Ook iets om in gedachten te houden dus.

4. Rust en eenheid in je accessoires

Met eenheid bedoel ik zeker niet dat alles uit dezelfde winkel moet zijn. Maar laten we het wel op elkaar afstemmen. Ontdek wat jouw stijl is en koop niet alles wat op dat moment ‘hip’ is. Ook een stuk duurzamer. Hierover schreef ik al eerder een aantal handig tips, lees hier. Wil je wel regelmatig iets nieuws kopen, reguleer dan in accessoires. Koop je iets nieuws, dan gaat iets anders even in de kast of je verkoopt het door.

5. Een kussentje en kleedje

Maak het extra knus met een kussentje en kleedje op de bank. Dat kleed hoeft echt niet perfect over de bank gedrapeerd te worden, mag ook gewoon in een mandje ernaast. Lekker liggen tussen zachte materialen. Alleen bij het beeld al krijg je een warm gevoel.

6. Kaarsen

Niets zo gezellig als kaarslicht. Vaak denk je er alleen aan als je een date hebt of bezoek krijgt, maar waarom zou je het niet gezellig maken voor jezelf? Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, het brengt je huis ook nog eens lekker op temperatuur. Win-win!


Vind je dat je interieur sowieso wel een boost qua warmte en gezelligheid kan gebruiken, laten we dan eens kijken naar de mogelijkheden en je woonwensen! Bekijk de interieur adviespakketten of stuur een bericht via het contactformulier.


bottom of page